ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΕΡΓΑ

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΕΡΓΩΝ

Tο Κοινοτικό Συμβούλιο Άλωνας συνεχίζει τον προγραμματισμό των έργων που προβλέπονται στο εγκριμένο Ρυθμιστικό Σχέδιο όσο και άλλων για τα οποία υπήρχαν τα σχετικά κονδύλια αλλά παρέμεναν ανεκτέλεστα. Ήδη έργα έχουν ολοκληρωθεί και δοθεί για χρήση, ενώ για άλλα έχουν ξεκινήσει οι κατασκευαστικές εργασίες και ο σχεδιασμός τους.
Η ιεράρχησή τους στόχο έχει την κάλυψη των άμεσων αναγκών της Κοινότητας γι αυτό προχωρούμε σε ενέργειες ώστε να ολοκληρώσουμε σχεδιασμούς για τη γρηγορότερη έγκριση και εκτέλεση τους.
Το Κοινοτικό Συμβούλιο Άλωνας δεν πρόκειται να φεισθεί κόπων προκειμένου να μη χαθεί χρόνος αλλά ούτε και ένα ευρώ από τις εξαγγελίες. Ο στόχος της αλλαγής προς το καλύτερο και η αναβάθμιση της Άλωνας είναι πρώτη αλλά και συνεχής προτεραιότητα μας.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΕΡΓΑ

Πεζογέφυρα πρόσβασης στην Εκκλησία Αγίου Γεωργίου.

Το πρώτο από τα έργα που προβλέπονται στο Ρυθμιστικό Σχέδιο έχει ολοκληρωθεί και δοθεί για χρήση. Στις 26 Νοεμβρίου 2011 ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Ευθύμιος Φλουρέντζος τέλεσε τα εγκαίνια στην παρουσία του μητροπολίτη Μόρφου κ.κ. Νεόφυτου ο οποίος τέλεσε τον Αγιασμό. Στη τελετή παρέστησαν κρατικοί και άλλοι αξιωματούχοι από τα εμπλεκόμενα Υπουργεία και πολλοί προσκεκλημένοι.
Ο σχεδιασμός και επίβλεψη του έργου έγινε από το αρχιτεκτονικό γραφείο 4arc+ Architects. Την εκτέλεσή του έργου ανέλαβε η εταιρεία TH.K. CONSTRUCTION & DEVELOPERS LTD και ο ηλεκτροφωτισμός του έγινε από την εταιρεία S.A. ELECTRICAL LTD.
To Κ. Σ. Άλωνας ευχαριστεί θερμά όλες τις εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες για τη βοήθεια που πρόσφεραν στην υλοποίηση του έργου. Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται και στους ιδιοκτήτες γης για τη μακρόχρονη ενοικίαση της γης που μας έδωσε τη δυνατότητα κατασκευής της γέφυρας.
Το έργο δίνει πλέον τη δυνατότητα σε όλους να έχουν μια άνετη πρόσβαση στην εκκλησία. Τώρα τα άτομα με κινητικά προβλήματα θα μπορούν να επισκέπτονται και να εκτελούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Επίσης αποτελεί ένα σημείο τουριστικής αναβάθμισης της Κοινότητας μας.

Διάβαση πεζών παρά την είσοδο της πεζογέφυρας προς την εκκλησία.

Έχει ήδη ολοκληρωθεί η δημιουργία διάβασης πεζών παρά την είσοδο της πεζογέφυρας, και έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός που έχει γίνει με τη δημιουργία του υπερυψωμένου πλατό στην περιοχή Πλατάνου, ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες ασφάλειας κατά την διακίνηση πεζών στην κύρια οδική αρτηρία και ασφάλεια στην είσοδο και έξοδο από την πεζογέφυρα.

Επέκταση/Ανακαίνιση του κτηρίου του Κοινοτικού Συμβουλίου.

sxedioKSA

Από το 2013 έχει ολοκληρωθεί το πιο πάνω έργο και το Κ.Σ. Άλωνας έχει αποκτήσει σύγχρονα γραφεία και άλλους χώρους αντάξια της κοινότητας μας που συνάδουν με το όλο περιβάλλον. Στο ίδιο χώρο στεγάζεται επίσης και το Κοινοτικό Ιατρείο έχει διαρρυθμιστεί ειδικά για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων της Κοινότητας μας.
Το έργο έχει σχεδιασθεί από ομάδα Συμβούλων Μηχανικων με υπεύθυνη την αρχιτέκτονα Άννα Καραγιάννη Πεττεμερίδη και η κατασκευή του έγινε από την εταιρεία MANDORINIS CONSTRUCTIONS LTD. Η συνεργασία μας ήταν άψογη και το αποτέλεσμα ήταν απόλυτα ικανοποιητικό. Δημόσια τους ευχαριστούμε.

Κοινοτικό κοιμητήριο.

Από τον Σεπτέμβριο του 2014, περατώθηκε η κατασκευή της Α΄ φάσης του έργου που αφορά το χώρο που εφάπτεται του υφιστάμενου κοιμητηρίου καθώς και της αποθήκης και του χώρου συλλυπητηρίων και παρηγοριάς. Ο σχεδιασμός για την Β’ φάση έχει ήδη γίνει και η υλοποίηση της οποίας αναμένεται να προωθηθεί εφόσον ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των ιδιωτικών τεμαχίων στο Κ.Σ Άλωνας.

Επένδυση υφιστάμενων τοίχων αντιστήριξης με πέτρα περιοχής.

Συνεχίζεται η επένδυση τοίχων αντιστήριξης με πέτρα της περιοχής και η κατασκευή στηθαίων ασφαλείας με προτεραιότητα την επικινδυνότητα κάθε περιοχής. Βασικός παράγοντας κατασκευής των έργων αυτών είναι η διαθεσιμότητα των σχετικών κρατικών κονδυλίων, τα οποία εξασφαλίζουμε. Στόχος μας είναι μέσα στο 2015 να καλυφθεί όλη η κατοικημένη περιοχή ώστε να υπάρχει ασφαλής διακίνηση των κατοίκων και επισκεπτών της κοινότητάς μας.

Μέχρι το 2014 ολοκληρώθηκαν και επενδύθηκαν με παραδοσιακή πέτρα τοίχοι και έγιναν στηθαία ασφαλείας ως εξής:
• Δίπλα στην είσοδο της Κοινότητας από Πολύστυπο προς Φωτήστρα (Πάνω γειτονιά).
• Μπροστά από το σπίτι του μ. Παναγιώτη Ττίκκα.
• Στη Φωτήστρα στην πλατεία που είναι η βρύση.
• Στη Πάνω Βρύση
• Στα σκαλοπάτια που οδηγούν προς τη Κάτω Βρύση κάτω από την οικία του Ηλία Φιλοθέου.
• Από την περιοχή πλατάνου μέχρι τα λαούνια.
• Επιδιόρθωση στηθαίων από την Κάτω Βρύση μέχρι την είσοδο της πεζογέφυρας και από την περιοχή Πέρα Ποταμού μέχρι το σφαγείο.

Χώροι Πρασίνου (Νησίδες)

Έχουν ολοκληρωθεί τόσο το σύστημα αυτόματου ποτίσματος όσο και ο ηλεκτροφωτισμός τους που μαζί με τα μόνιμα δένδρα και καλλωπιστικά φυτά καθώς και τα εποχιακά λουλούδια θα στολίζουν και θα ομορφαίνουν ολόχρονα τους χώρους. Επιπρόσθετα μέσα στο 2015 θα γίνει περαιτέρω αναβάθμιση της νησίδας πρασίνου παρά την στροφή Θεοφάνους.

Παιδικά παιγνίδια στη Φρακτή του Χατζηβασίλη.

Στο χώρο της φρακτής έχουν τοποθετηθεί παιδικά οικολογικά παιχνίδια, σύμφωνα με όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας που προβλέπονται από την ΕΕ. Έχουν τοποθετηθεί σούσες και τραμπάλες.

Κατασκευή υπερυψωμένου πλατό στην περιοχή Πλάτανος.

Έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του υπερυψωμένου πλατό στην Πλατεία της Κοινότητας στην περιοχή Πλατάνου, παρά την είσοδο του Χώρου Φεστιβάλ. Το έργο αυτό αναγκάζει τους οδηγούς να ελαττώνουν ταχύτητα, με αποτέλεσμα να υπάρχει περισσότερη ασφάλεια για τους διακινούμενους στο κύριο δρόμο μπροστά από τον Α.Π.Ο.Α., το παντοπωλείο και τα γραφεία της ΣΠΕ Άλωνας.

Ανάπλαση της πλατείας Ττουλούμπας.

Έχει ολοκληρωθεί η ανάπλαση της πλατέιας Ττουλούμπας όπως ήταν παλαιότερα με την τοποθέτηση ξύλινων προστατευτικών κάγκελων, πλακόστρωτου και τοποθέτηση παγκακιών.

Δημόσια αποχωρητήρια.

Από το καλοκαίρι του 2014 έχουμε λειτουργήσει πάνω σε συνεχή βάση δημόσια αποχωρητήρια κάτω από την σκηνή της Φρακτής Χατζηβασίλη.
Μέσα στο 2015 θα γίνουν περαιτέρω βελτιώσεις στον χώρο των δημόσιων αποχωρητηρίων. Επιπρόσθετα μελετάται η κατασκευή δημόσιου αποχωρητηρίου για αναπήρους στην είσοδο των ψυκτικών θαλάμων. Ήδη έχει ζητηθεί από την Σ.Π.Ε Ταμασσού-Ορεινής και Πιτσιλιάς Λτδ η παραχώρηση του χώρου αυτού με άδεια χρήσης έναντι ονομαστικού ενοικίου.

Εγκατάσταση δικτύου και λειτουργία της υπηρεσίας Cytanet wireless zone.

Στην Κοινότητα μας έχει ήδη εγκατασταθεί δίκτυο Wi-Fi της Cytanet σε δύο σημεία:
1. Στο Παντοπωλείο για κάλυψη της περιοχής από τον Πλάτανο μέχρι τα πέτρινα σκαλιά προς την εκκλησία.
2. Στο κτίριο του Κοινοτικού Συμβουλίου για κάλυψη της πλατείας.
Επιπρόσθετα στα πλαίσια του προγράμματος του Ψηφιακού Πρωταθλητή για τις Κοινότητες έχει εγκατασταθεί Internet που καλύπτει ολόκληρη την Κοινότητα και μπορεί ο κάθε επισκέπτης να τυγχαίνει της διευκόλυνσης αυτής.