ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Κ.Σ. ΑΛΩΝΑΣ Wi-Fi σε δημόσιους χώρους

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Άλωνας θέλει να ενημερώσει τους Αλωνεύτες, μόνιμους και απόδημους και όλους τους φίλους/φίλες της Άλωνας, ότι η Άλωνα συμπεριλαμβάνεται μέσα στις 32 Κοινότητες και Δήμους της Κύπρου που εξασφάλισαν τη χρημαδότηση (κουπόνι αξίας Ευρώ 15.000,- για το κάθε Δήμο/ Κοινότητα) που δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του προγράμματος για WiFi4EU για να καλύψουν το κόστος εγκατάστασης των σημείων ασύρματης πρόσβασης Wi-Fi σε δημόσιους χώρους. Η πρόσβαση σε όλα τα σημεία ασύρματης σύνδεσης με το ίντερνετ, που θα δημιουργηθούν, θα είναι δωρεάν, ενώ η λειτουργία τους θα πρέπει να κρατήσει το λιγότερο τρία χρόνια.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε χθες τα αποτελέσματα της δεύτερης πρόσκλησης υποβολής προτάσεων, η οποία διήρκεσε από τις 4 – 5 Απριλίου 2019, σε μια διαδικασία στην οποία κέρδισαν 3400 Κοινότητες/Δήμοι από τις χώρες μέλη της ΕΕ που υπέβαλαν ταχύτερα από άλλους, πλήρεις αιτήσεις. Συνολικά υποβλήθηκαν περισσότερες από 10.000 αιτήσεις.

Το Κ.Σ. Άλωνας θέλει να ευχαριστήσει την κα. Ηλιάνα Ηλιοφώτου που ενημέρωσε έγκαιρα το Κ.Σ. και την Εταιρεία Kalsedia Ltd., και το Διευθυντή της κ.Πανίκο Φιλοθέου για τη βοήθεια έγκαιρης υποβολής της αίτησης.